Looproute belijning parkeergarage

donderdag 16 juni 2022

Naast de bewegwijzering met borden zijn ook de belijningen belangrijk voor de verkeersveiligheid. De belijning en pijlen voor de rijroute, looproute en parkeervakken moeten op de juiste plekken worden aangebracht.

Belijningen zijn dus een onmisbaar aspect in parkeergarages. Een goede routestructuur voor voertuigen en voetgangers vergroot automatisch de verkeersveiligheid. Die structuur moet overzichtelijk, zichtbaar, begrijpelijk, berijdbaar en beloopbaar zijn. Kleurgebruik maakt afdelingen en verdiepingen herkenbaar voor de bezoeker. De belijning moet daarvoor natuurlijk tot in de puntjes verzorgd zijn, daardoor kan de bezoeker in een oogopslag zien waar hij naartoe moet.

Triflex draagt bij

Dat is precies waar Triflex met haar producten een waardevolle bijdrage kan leveren. Of het nu gaat om het creëren van een veilige uitstraling of een logische belijning, met de esthetische en functionele oplossingen van Triflex krijgt iedere parkeergarage een eigen identiteit. Zo is bijvoorbeeld het Triflex DMS een markeringssysteem dat zorgt voor een duidelijke scheiding van parkeerplaatsen en begeleidt voetgangers veilig naar de plaats van bestemming.

Veilige en decoratieve wegen

Met het toenemende verkeer wordt veiligheid meer en meer een belangrijk item. Steeds vaker krijgt een weggedeelte een kleur om de aandacht van verkeersdeelnemers te trekken. Zo wordt met kleur en vorm duidelijke belijningen aangegeven, zoals een fietspad, zebrapad of looppad.

Hierbij kan bijvoorbeeld de Preco Cryl Reibeplastik 2K een oplossing bieden. Dit is een geschikt product als coating op fietspaden en kruisingsoppervlakken in situaties waarbij de coating zwaar wordt belast. Voor fietssuggestiestroken, grote plateaus of kruisingsvlakken is de Preco Cryl Kaltplastik SP 3K geschikt. Hiermee zorg je voor een duidelijke en veilige omgeving. Doordat er met kleuren gewerkt kan worden, zorg je ook voor een esthetische uitstraling en is er meer ontwerpvrijheid.

Meer informatie over routing en belijning