Metamorfose voor parkeergarage Doevenkamp

vrijdag 8 april 2022

Ondergrondse parkeergarage de Doevenkamp in Assen leed aan betonschade en lekkages. Bovendien was de uitstraling niet meer wat het zou moeten zijn. De gemeente Assen besloot dat het tijd was voor een renovatie die de parkeergarage zou omtoveren tot een veilige parkeergarage met een passende uitstraling, die weer jaren mee zou gaan. Om dit te realiseren, werden producten en systemen van Triflex toegepast.

De uitdaging

De oude parkeergarage was van slechte kwaliteit door de betonschade en lekkages. De uitdaging in het renoveren, was het verbeteren van deze slechte kwaliteit en de scheurgevoelige ondergrond. Gelukkig heeft Triflex speciale systemen voor dit soort projecten ontwikkeld.

De oplossing

Vanwege de slechte kwaliteit en de scheurgevoeligheid van de ondergrond van parkeervloer -1, is er gekozen om hier het duurzame gietvloersysteem Triflex CPS-I+ toe te passen. Dit systeem is speciaal ontwikkeld voor parkeergarages met een grote mechanische belasting. Voor de parkeervloer op -2 is er gekozen voor het antislipsysteem Triflex CPS-C+. Dit antislipsysteem is ontwikkeld om parkeergarages te voorzien van de juiste sfeer en een duidelijke routing.

"-"

Het proces

Applicateur Kreeft Betonrenovatie & Injectietechnieken heeft de versleten parkeergarage een metamorfose gegeven. Na het herstellen van de betonschade is de vloer klaargemaakt voor bewerking en voorzien van een primer. Hier bovenop kwamen de betreffende systemen. Er traden geen complicaties op tijdens dit project.

Het resultaat

Na de metamorfose is de parkeergarage haast niet meer te herkennen. Er is een passende uitstraling en sfeer gerealiseerd en de parkeergarage kan nu weer jarenlang mee. Opdrachtgever Gemeente Assen is dan ook erg tevreden over het eindresultaat.

"-"

Fotobron: Triflex