Ontdek de CycloMedia LiDAR Puntenwolk

woensdag 5 mei 2021

CycloMedia is gespecialiseerd in het in beeld brengen van de openbare ruimte, bijvoorbeeld door middel van 360°-straatfoto’s en luchtfoto’s met GIS-nauwkeurigheid. De systemen van CycloMedia maken het mogelijk om efficiënt te werken door vanaf afstand een goed inzicht in de situatie ter plekke te krijgen. CycloMedia heeft deze dienstverlening nu uitgebreid met de innovatieve LiDAR-Puntenwolk.

Binnen Street Smart van CycloMedia zal heel Nederland in groot detail beschikbaar zijn in een LiDAR-Puntenwolk. Deze manier van accuraat driedimensionaal visualiseren maakt het makkelijk en eenvoudig om metingen in de openbare ruimte uit te voeren. Daarmee biedt de Puntenwolk een innovatief hulpmiddel om een duurzamere, veiligere en efficiëntere stadsinrichting te realiseren.

De Puntenwolk bestaat uit driedimensionale punten met zeer hoge dichtheid en nauwkeurigheid, waarmee de positie van zeer veel punten zeer precies gemeten kan worden. De kwaliteit van de visualisatie is fotorealistisch en volledig in drie dimensies. LiDAR kan worden toegevoegd binnen de Street Smart webviewer, naast de al beschikbare databronnen. De LiDAR-data is ook beschikbaar via een open API. Dat niet alleen, binnen Street Smart kunnen delen van de Puntenwolk ook worden gedownload en daarna zonder problemen gebruikt worden in andere software.

De LiDAR-Puntenwolk biedt inzicht in heel Nederland op straatniveau, in bijzonder groot detail, is volledig open en via een open API te benaderen en de datasets zijn niet beperkt tot gebruik in Street Smart. Daarmee is de Puntenwolk flexibel in te zetten. CycloMedia is druk bezig om de LiDAR-Puntenwolk te realiseren. Daarom zijn alle scanauto’s van CycloMedia voorzien van LiDAR-sensoren. Een aanzienlijk deel van Nederland is al beschikbaar.

Hoe werkt de Puntenwolk precies?

CycloMedia heeft een mobiel systeem om de omgeving in kaart te brengen. In dit systeem is nu het LiDAR-systeem geïntegreerd. Het LiDAR-systeem zendt 700 duizend laserpulsen per seconde uit. Elke puls die gereflecteerd wordt, wordt door het systeem geregistreerd. Door te meten hoe lang de tijd is tussen het uitzenden van de puls en het terug ontvangen van de weerkaatsing kan elk punt omgezet worden in een coördinaat binnen de Puntenwolk. Alle gemeten punten samen vormen een driedimensionale weergave van de gemeten buitenruimte: de CycloMedia Puntenwolk. CycloMedia vult de LiDAR-data aan met gegevens afkomstig van de andere meetsystemen en kan zo elk punt in de wolk voorzien van een kleur. Dit levert vervolgens een fotorealistische weergave van de werkelijkheid op.

Toepassingen

Met de Puntenwolk kan de openbare ruimte eenvoudig driedimensionaal gevisualiseerd worden. Door de data van de Puntenwolk te combineren met gegevens uit andere bronnen is winst te behalen op gebied van communicatie richting burger, binnen projectgroepen en tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. De Puntenwolk kan een effectief middel zijn om uitloop van projecten te beperken. De mogelijkheden om de Puntenwolk toe te passen zijn volop in ontwikkeling.

 

-

Lees verder

Zo verandert snelheidsassistentie in auto’s de komende jaren de bebording langs onze wegen

10 jun om 12:39 uur
Vanaf juli 2022 is het zover: Intelligent Speed Assistance (ISA) is vanaf dan verplicht in alle nieuwe…
Lees verder »

De economische waarde van fietsen wordt weleens vergeten

8 jun om 09:52 uur
Waar in beleid al snel rekening gehouden wordt met de waarde van autokilometers en -uren, wordt de fiets niet zo…
Lees verder »

Kies alvast uw favoriete sessie uit workshopronde 1 van het Nationaal Fietscongres op 17 juni 2021

3 jun om 10:17 uur
Speed pedelecs, deelfietsen, sociale inclusie in Ankara, fietsparkeren, veilig naar school, snelle fietsroutes,  …
Lees verder »

Wordt Dieren hét fietsdorp van Gelderland?

1 jun om 12:28 uur
Bureau de Groot Volker en Stichting Fiets op 1 hebben als streven om van het plaatsje Dieren, waar beide gevestigd…
Lees verder »

ACM: Duidelijke verbetering inzicht in kosten elektrisch rijden

1 jun om 12:24 uur
De Autoriteit Consument en Markt (ACM) houdt toezicht op aanbieders van laadpassen voor elektrische voertuigen. De…
Lees verder »

Verkeerslicht met LED-strip voor fietsers in Amsterdam

1 jun om 10:43 uur
In Amsterdam is een LED-strip geplaatst bij het verkeerslicht voor fietsers op de kruising Stadhouderskade/…
Lees verder »

Consortium gaat voor schaalsprong elektrisch rijden

1 jun om 09:21 uur
Een eMobility-consortium, bestaande uit negen bedrijven en kennisinstellingen, wil elektrisch rijden snel naar een…
Lees verder »

Ondergrondse fietsenstalling biedt ruimte aan Leidseplein

28 mei om 10:57 uur
In het verleden struikelden bezoekers van het Leidseplein in Amsterdam soms over de fietsen en brommers. Dat is…
Lees verder »