Slijtage Westblaak hersteld

donderdag 9 juni 2022

De vloeren van parkeergarage Westblaak in Rotterdam waren verouderd. Er was sprake van slijtage en de uitstraling paste niet meer bij de wens van de opdrachtgever. Daar moest verandering in komen.

De uitdaging

Parkeergarage Westblaak ligt in hartje centrum Rotterdam en wordt dan ook veelvuldig gebruikt door bezoekers. Een uitdaging tijdens dit project was om de parkeergarage te renoveren, maar door een slimme fasering tegelijkertijd toegankelijk te houden voor bezoekers.

De oplossing

Diverse Triflex systemen boden de oplossing voor dit project. Voor het parkeerdak is Triflex ProPark (variant 1 en variant 3) gebruikt. Voor de hellingbanen heeft de applicateur, Triflex ProPark (variant 3) en Triflex DeckFloor (variant 3) gebruikt. De afwerking van de parkeervloeren is gerealiseerd met het Triflex DeckCoat systeem (variant 1)

Het proces

De oude coating van het parkeerdak is als eerste verwijderd. Vervolgens is hier Triflex ProPark aangebracht door ervaren applicateur Meekelenkamp Kunststof Techniek. Vervolgens zijn de overige dekken en de hellingbanen opgeschuurd en vervolgens afgewerkt met de Triflex DeckFloor en DeckCoat systemen. Er traden geen complicaties op.

Het resultaat

Parkeergarage Westblaak is weer waterdicht en bestendig tegen externe weersomstandigheden en het drukke verkeer in het centrum van Rotterdam. Ook de uitstraling is weer fris en past bij de wensen van de opdrachtgever. Het gewenste resultaat is dan ook zeker gehaald, de opdrachtgever is tevreden.

"-"