Tech-platform ParkBee kan verder groeien dankzij groeifinanciering

dinsdag 22 maart 2022

Een groeifinanciering van tientallen miljoenen stelt het bedrijf ParkBee in staat om de komende jaren verder groeien op de Europese markt. Het snelgroeiende technologiefonds, Koolen Industries, investeert samen met een aantal andere tech-ondernemers, investeerders en aandeelhouders een bedrag van 30 miljoen euro in ParkBee.

Dankzij het ‘slimme’ online platform van ParkBee worden ongebruikte parkeervoorzieningen bij kantoren, hotels, appartementencomplexen en andere openbare garages optimaal benut. Het digitaal ontsluiten van de leegstaande parkeerplekken is gunstig voor de mobiliteit, het draagt bij aan een betere exploitatie van de parkeergarages en het beslag op de publieke parkeerruimte neemt af.

Daarmee is ParkBee - sinds 5 jaar actief op de parkeermarkt - in staat om de geplande verdere expansie in Europa te realiseren. De versterking van het aandelenkapitaal van ParkBee zorgt er onder andere voor dat de onderneming kan uitbreiden naar Frankrijk en Ierland. Momenteel is ParkBee actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België.

Fotobron: Persbericht ParkBee