De Fietsersbond heeft een nieuwe voorzitter

maandag 27 juni 2022

Gilbert Isabella is de nieuwe voorzitter van de Fietsersbond. In Zwolle benoemde de ledenraad van de vereniging hem tot opvolger van Franc Weerwind, die in december aftrad omdat hij werd benoemd tot minister. Isabella is in het dagelijks leven burgemeester van de gemeente Houten, fietsstad in 2008 en 2018.

Bron: Fietsersbond

Isabella (61) is een enthousiast fietser en kijkt uit naar zijn nieuwe functie. “Fietsen is voor ons een bijna ‘aangeboren eigenschap’ waar je in Nederland mee wordt groot gebracht. En als je niet kunt fietsen wordt het je zo snel mogelijk aangeleerd. Het geeft plezier, het biedt bewegingsvrijheid, je ziet wat van je directe omgeving en het is bovenal gezond. Met veel dank voor het verkregen vertrouwen ga ik heel graag samen aan de slag.”

Aandacht voor toegankelijkheid

Gilbert Isabella wil tijdens zijn voorzitterschap onder meer de toegankelijkheid van fietsen meer aandacht geven. “Fietsen betekent voor mij vrijheid, gezondheid en betaalbaarheid en daarom is het belangrijk dat fietsen in alle levensfases relevant en toegankelijk blijft. Alle kleine kinderen hebben een fietsje of willen een fiets en dat lukt nog wel. Maar vervolgens zie je dat in de daaropvolgende levensfases dit niet voor iedereen vanzelfsprekend meer is.”

Boegbeeld 

Fietsersbond-directeur Esther van Garderen is erg blij met de benoeming van Gilbert Isabella. “Wat opvalt aan Gilbert is zijn gemeende enthousiasme over de fiets als vervoermiddel. Hij heeft zelf geen auto, en fietst heel veel door zijn fietsstad Houten. Hierdoor zal hij met recht een boegbeeld voor onze vereniging zijn.”

Foto: Fietsersbond/Elizabeth Wattimena