De OV-fiets stijgt in populariteit

maandag 16 mei 2022

De OV-fiets zit in de lift. Voor het eerst sinds de start van de coronapandemie zijn er meer OV-fietsritten geregistreerd dan in 2019, het jaar voordat de coronapandemie uitbrak. In de maand april werden 10 procent meer ritten geregistreerd dan in dezelfde maand in 2019. De NS heeft aangegeven dat de OV-fiets met name in de weekenden extra in trek zijn. Met de toevoeging van een aantal nieuwe functionaliteiten in de NS-app wordt het voor reizigers nog eenvoudiger om een OV-fiets te huren.

Nieuwe functionaliteiten

De NS-app biedt sinds kort extra inzichten. Zodra de gebruiker een OV-fiets heeft gehuurd, kan de gebruiker in de app zien dat de rit actief is. De app laat ook zien wanneer een rit op de juiste wijze is afgesloten. In de vernieuwde app kunnen gebruikers ook melding doen van een defect aan een OV-fiets wanneer deze is uitgerust met een nieuw slot. Vanaf juni krijgen reizigers een pop-up-melding bij de start en het afsluiten van een rit met de OV-fiets. Om het huren van een fiets te vereenvoudigen kunnen reizigers een OV-fietsabonnement afsluiten. 

Nieuw slot

NS biedt op dit moment 21.700 fietsen aan op bijna 300 locaties in Nederland: stations, bus- of metrohaltes en P+R terreinen. In totaal zijn 1.000 OV-fietsen uitgerust met het nieuwe slot. Dit jaar krijgen steeds meer OV-fietsen stap voor stap het nieuwe slot. Bij het nieuwe OV-fietsslot is je OV-chipkaart de sleutel waarmee je de OV-fiets kunt ontgrendelen.

Nationaal Fietscongres 2022

Op woensdag 1 en donderdag 2 juni vindt in Enschede de tiende editie van het Nationaal Fietscongres plaats. Fietsprofessionals uit Nederland en België komen samen om  in een goede mix van kennis, netwerken en ontspanning de laatste actuele vraagstukken van vandaag en morgen rondom het thema fiets te bespreken. Klik hier voor meer informatie over het Nationaal Fietscongres

Bron: Shutterstock