Fietsroute Hanzesteden verrijkt met metershoge muurschilderingen

maandag 25 april 2022

De Hanzesteden Fietsroute krijgt een stukje extra beleving. Hanzesteden in Nederland en Duitsland worden dit voorjaar verfraaid met metershoge muurschilderingen. In Hanzestad Harderwijk werkt 'De Strakke Hand' op dit moment aan de twee muurschildering. De muurschilderingen zijn onderdeel van de belevingsroute Hanzesteden Fietsroute. 

De Hanzesteden Fietsroute is een voorbeeld van grensoverschrijdende samenwerking tussen vier Duitse en tien Nederlandse Hanzesteden. De gehele route beslaat 450 kilometer en is verdeeld in acht etappes. Naast deze etappes hebben fietsers de mogelijk om zestien Hanzerondjes te fietsen. Tijdens zo'n Hanzerondje wordt de fietser door het achterland van één van de Hanzesteden geleid. 

INTERREG-programma Deutschland-Niederland

Het Hanzeverbond was een machtig bondgenootschap waarin steden uit verschillende landen zich verenigden. Het verbond stimuleerde vergaande samenwerking op het gebied van handel en innovatie. Nederland en Duitsland hadden de meeste Hanzesteden. Ook vandaag de dag wordt grensoverschrijdende samenwerking aangemoedigd. Onder andere in het INTERREG-project. De fietsroute en de bijbehorende muurschilderingen zijn onderdeel van dit project. 

Klik hier voor meer informatie over de fietsroute:
hanzestedenfietsroute.nl 

 

De volledige muurschildering in Hanzestad Kalkar (DU) - ©De Strakke Hand