Haarlem breidt betaald parkeren uit

maandag 3 april 2023

Om de parkeerproblemen aan te pakken, besluiten steeds meer gemeenten het betaald parkeren uit te breiden. Ook de gemeente Haarlem heeft de knoop doorgehakt en voert volgend jaar in elf wijken betaald parkeren in. Zo moedigt de gemeente haar burgers aan de auto minder te gebruiken en de stad toegankelijker en veiliger te maken. 

Haarlem beschikt over ruim 60.000 parkeerplaatsen, die samen meer dan 150 voetbalvelden aan ruimte in beslag nemen. Momenteel wordt geparkeerd op stoepen en kruispunten, wat tot onoverzichtelijke situaties leidt voor fietsers, of de brandweer kan er niet door of het trottoir is niet toegankelijk voor voetgangers met een kinderwagen. De gemeente Haarlem wil op termijn meer ruimte kunnen bieden voor groen, fietsen, spelen, klimaatadaptatie en elkaar ontmoeten.

Vanaf het tweede kwartaal volgend jaar krijgen de volgende wijken in Haarlem te maken met betaald parkeren: Amsterdamse wijk, Duinwijk, Haarlemmerhoutkwartier, Houtvaartkwartier, Indische wijk, Slachthuiswijk, Ter Kleefkwartier, Transvaalwijk, Delftwijk, Vogelenwijk en het Vondelkwartier. De inwoners van deze wijken ontvangen dit voorjaar meer informatie over deze maatregel van de gemeente.

haarlem parkeren auto

foto: gemeente Haarlem