Met een elektrische deelfiets de landsgrens over

maandag 16 mei 2022

Een elektrische deelfiets huren in het Nederlandse Heerlen om vervolgens, over de grens, naar het Duitse Aken te fietsen. Velocity maakt het mogelijk. Volgens Parkstad Limburg is Velocity het eerste Europese landsgrensoverschrijdende deelsysteem dat met e-bikes werkt. 

De exploitatie van het nieuwe e-bike deelsysteem is in handen van Velocity Limburg. Het moederbedrijf Velocity Aken exploiteert al een e-bike deelsysteem met zo’n honderd laadstations in Aken en omgeving. Velocity wordt mede gefinancierd door het investeringsprogramma Regio Deal Parkstad Limburg. Het doel is om uiteindelijk op te schalen naar het Heuvelland, de rest van Zuid-Limburg en andere delen van de Euregio, waardoor één e-bike deelsysteem ontstaat met aansluiting over de landsgrenzen heen.

Zoek de grens op!

Het Nationaal Fietscongres zoekt de grens op in 2022. Letterlijk, want het congres vindt plaats in Enschede. Op woensdag 1 en donderdag 2 juni vindt de tiende editie van het Nationaal Fietscongres plaats. Fietsprofessionals uit Nederland en België komen samen om  in een goede mix van kennis, netwerken en ontspanning de laatste actuele vraagstukken van vandaag en morgen rondom het thema fiets te bespreken. Klik hier voor meer informatie over het Nationaal Fietscongres

Bron: Flickr - Jeroen van Lieshout