MOBIAN en APCOA bundelen hun krachten

donderdag 3 maart 2022

MOBIAN heeft in parkeerexploitant APCOA dé ideale partner gevonden om het bestaande netwerk van MobiHubs verder uit te breiden. Per 1 april worden binnen de samenwerking van APCOA en MOBIAN de eerste twee MobiHubs in Rotterdam en Amsterdam gelanceerd. Gedurende het jaar zullen in beide steden meerdere locaties volgen.

De zogeheten MobiHubs van MOBIAN bevinden zich aan de goedbereikbare centrumrand van grote steden. Automobilisten parkeren hun auto bij een MobiHub en stappen voor het verdere vervoer over op een stadsfiets, E-bike of taxi. APCOA beheert en exploiteert ruim 1,5 miljoen parkeerplaatsen op meer dan 9500 locaties in 13 Europese landen. In samenwerking met MOBIAN worden een aantal parkeerlocaties van APCOA omgevormd tot APCOA URBAN HUBS, deze mobiliteitshubs zijn voorzien vaan laadvoorzieningen, (elektrisch) deelvervoer en last-mile logistiek. Met deze krachtenbundeling willen beide bedrijven een bijdrage leveren aan een verhoogde leefbaarheid in de binnensteden van Amsterdam en Rotterdam.

Eerder dit jaar ging MOBIAN al de samenwerking aan met het Parkimeter webplatform. Die samenwerking maakte het mogelijk om eenvoudig een parkeerplaats op een zogeheten MobiHub te reserveren.

Bron: Shutterstock