Op die fiets

vrijdag 19 augustus 2022

fotobron: Marcel Vos - gemeente Rotterdam

Rotterdam groeit en verandert, en dat is ook te merken aan het groeiend aantal fietsers in de stad. De gemeente stimuleert deze groei en kijkt hoe de stad in de komende jaren meer ruimte kan maken voor fietsers. De campagne ‘op die fiets’ informeert en enthousiasmeert.

De website www.rotterdamopdiefiets.nl geeft info over bijvoorbeeld ‘veilig op pad met je e-fiets’,  op welke locaties je je eigen fiets zelf kunt repareren en hoe je met je fiets op vakantie kunt gaan.

Op LinkedIn laat de Rotterdamse Fietscoördinator Bart Christiaens een aantal ontwikkelingen zien. Zo zijn er pop-up stallingen op de markt aan de Binnenrotte/Meent, enthousiasmeert de gemeente de eigen collega’s om de inpandige stalling te gebruiken en is er een nieuwe fietsenstalling aan de Lijnbaan. De Lijnbaan is één van de grootste winkelstraten van Rotterdam. 

Eyecatcher

De nieuwe stalling is een aantal maanden geleden in gebruik genomen maar werd nog niet direct gevonden. Nu de gevel veranderd is in een glazen pui en het publiek van buitenaf ook het kunstwerk op de muur in de stalling kan zien, neemt het gebruik langzaamaan toe.

Het kunstwerk is speciaal gemaakt voor de stalling en is een echte eyecatcher die aansluit op de huisstijl van de havenstad. 
De stalling telt 450 plaatsen en is gratis te gebruiken.