Overal ter wereld stappen kleurrijke vrouwen op de fiets

maandag 19 september 2022
timer 2 min

Google foto's

Zondag 18 september is op vele plekken ter wereld de Fancy Women’s Bike Ride (FWBR) gestart. Dit is een fietsbeweging die in 2013 in Turkije startte in Izmir en inmiddels is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen inclusief een Nederlandse editie.

De FWBR, in 2022 bekroond met een Special Bicycle Award van de Verenigde Naties, groeide uit tot een internationale fietsbeweging voor vrouwen met elk jaar weer nieuwe steden die aanhaken. Overal georganiseerd op initiatief van vrouwelijke vrijwilligers, heeft de fietstocht duizenden vrouwen geholpen om te leren fietsen en deze in hun dagelijks leven te gebruiken in vele landen, van Italië tot Duitsland en van Canada tot Iran. Daarnaast wordt door het evenement de vraag naar een veilige fietsinfrastructuur kracht bijgezet, die tegelijkertijd een eenvoudige en economische oplossing voor de klimaat- en energiecrisis is.  

Dresscode

Het evenement heeft een dresscode voor zowel de fiets als de fietser: fantasierijk en kleurrijk. In Duitsland, de VS, het VK, Azerbeidzjan,  Botswana, Canada, Denemarken, Frankrijk, India,  Spanje, Zweden, Italië, Montenegro, Mexico, Griekenland, Nieuw-Zeeland en vele andere landen kleuren de straten zondag met hetzelfde vrolijkmakende beeld van kleurrijke vrouwen op versierde fietsen.