Veelzijdig programma Nationaal Hub Congres bekend

dinsdag 2 november 2021

De tweede editie van het Nationaal Hub Congres vindt op 25 november plaats in het Louwman Museum in Den Haag. Met ’s middags ook de Zero Emissie Conferentie. Het belooft een veelzijdige dag te worden.

U bent vanaf 9.30 uur in onze unieke locatie in Den Haag, waar dagvoorzitter Marc Maartens vervolgens om 10.00 uur de dag aftrapt samen met onze gastheer, de Louwman Group. De Louwman Group is tegenwoordig de importeur van elektrische bussen van CaetanoBus uit Portugal.

Van 10.15 tot 10.35 uur neemt Marc Maartens u mee in het relatief nieuwe speelveld van hubs. We hebben het allemaal over hubs, maar hoe staat de ontwikkeling ervan er nou precies voor? Welke kennis is er momenteel voor handen, wat hebben we eraan, wat kunnen we ermee en welke vragen hebben we nog? Maartens heeft de belangrijkste rapporten en onderzoeken voor je op een rij gezet.

10.35 – 11.45 – vier verschillende visies

Van 10.35 tot 11.45 uur splitsen we op in groepen, omdat meerdere sprekers hun visie uiteenzetten in parallelle sessies. Zo neemt Rogier Pennings van Stevin u mee in de wereld van de energiehubs: hij presenteert de belangrijkste lessen uit het vijftal Kennistafels Energiehubs, dat hij dit jaar met Acquire Publishing organiseerde. Ook geeft hij zijn toekomstvisie op dit terrein.

Namens de MobiliteitsAlliantie schetst Ferry Smith juist een theoretisch perspectief. Wat zijn de visie en de vereisten om tot een succesvolle implementatie van hubs te komen?

Voor een ontnuchterend perspectief kunt u juist terecht bij Nick Juffermans. De adviseur van Goudappel ziet dat het begrip mobiliteitshubs binnen een paar jaar is opgeklommen tot de top 3 van hippe woorden in de mobiliteitswereld. Maar ‘mobiliteitshubs’ niet gewoon transferia en is het oude wijn in nieuwe zakken? Juffermans gaat erover met u in gesprek.

Tot slot stipt Walther Ploos van Amstel in razend tempo de kernfactoren voor stadslogistiek hubs aan in zijn keynote. Want de toekomstige goederenhubs functioneren anders; meer samenwerking, capaciteiten en data delen en data in publiek private samenwerking. Maar wie gaat dat regelen?

11.45 – 13.50 parallelrondes en bussen

Tijdens het tijdsblok 11.45 tot 12.25 uur kunt u sessies bijwonen van Mobian, &Morgen, TNO en ElaadNL. 

Vervolgens is het van 12.25 tot 13.10 uur tijd om te lunchen, alwaar u tijd heeft om de uniek locatie te bewonderen en ook even stil te staan bij de verschillende bussen die aanwezig zijn. U kunt hier in ieder geval de nieuwste bussen bewonderen van Volvo, VDL, BYD, EvoBus/Daimler Buses en Caetano.

Van 13.10 tot 13.50 zijn er weer een viertal sessies te volgen: dit keer van Innovactory, Louwman Group, XTNT en Stevin.

14.00 – 16.00 Drie verdiepingssessies

Na een korte pauze van tien minuten gaan we van 14.00 tot 16.00 uur weer in groepen uit elkaar. Walther Ploos van Amstel neemt u mee in de wereld van stadslogistieke hubs, terwijl Nick Juffermans u juist meer vertelt over mobiliteitshubs.

Marc Maartens ruilt zijn pet als dagvoorzitter van het Hub Congres even in en neemt u mee naar de Zero Emissie Conferentie, alwaar hij vier panelgesprekken leidt. Bekijk dit volledige programma op ovmagazine.nl.

16.00 – 16.15 plenaire afsluiting

Voordat we aan de borrel gaan, kijken de drie trekkers terug op hun verdiepingssessies, de congresdag en de vervolgstappen die nodig zijn om verdere stappen te zetten. Daarna kunt u blijven borrelen. 

Ga voor meer informatie naar de congreswebsite en meld u aan.

De mobiliteitshub in Gieten © Miranda Drenth