Cargoroo breidt flink uit met deelbakfietsen in Nederland en Europa

donderdag 13 april 2023

Elektrisch deelbakfietsplatform Cargoroo gaat flink uitbreiden dankzij de toenemende vraag naar deelbakfietsen vanuit gemeenten en gebruikers. Dit geldt zowel voor Nederlandse steden als andere steden in Europa.

De vraag naar deelbakfietsen groeit in Nederlandse steden, terwijl andere vormen van deelmobiliteit, zoals in Parijs, juist een terugval laten zien. De gemeente Amsterdam heeft op 29 maart uitgesproken dat er vanaf de zomer van 2024 minimaal 750 deelbakfietsen bij mogen komen, met de mogelijkheid tot uitbreiding naar 1.250 stuks. Ook heeft Cargoroo afgelopen week officieel vernomen dat het aantal deelbakfietsen op straat in Den Haag mag stijgen van 200 naar 500 bakfietsen.

Cargoroo start per 24 april ook in Rotterdam, waar in totaal honderd elektrische bakfietsen op verschillende plekken in de havenstad komen te staan. De deelvervoerder heeft zijn dienst in alle G5 steden uitgerold.

Grootste deelbakfietsvloot in Berlijn

Ook in het buitenland wordt het deelconcept verder uitgebreid. In Berlijn staan al ruim honderd elektrische bakfietsen en dit wordt meer dan verdrievoudigd naar 350 stuks. De stad krijgt hiermee de grootste deelbakfietsvloot ter wereld.

Cargoroo is ook recent in Frankrijk gestart met het delen van bakfietsen. In Lyon is Cargoroo dit voorjaar gestart met een pilot met een beperkt aantal fietsen. Samen met out-of-home exploitant JCDecaux kan Cargoroo met deze pilot een sterke intrede maken in de Franse markt.

Financiering voor verdere uitbreiding

Cargoroo heeft onlangs een financieringsronde gehouden, waarbij ze 10 miljoen euro hebben opgehaald om hun uitbreidingsplannen te realiseren. Om de uitbreiding te versnellen, is vorige week een crowdfundingcampagne gestart, waarmee iedereen aandeelhouder kan worden van Cargoroo. De campagne heeft inmiddels meer dan 290.000 euro opgehaald. Naast de crowdfundingsactie heeft de Rabobank ook financiering verstrekt om de missie van het bedrijf verder te ondersteunen.

Over Cargoroo

Cargoroo is een elektrisch deelbakfietsplatform met een vloot van meer dan 900 elektrische bakfietsen. Het platform richt zich op mensen die af en toe een bakfiets nodig hebben, zoals mensen die boodschappen moeten doen, ouders die een uitstapje willen maken met de kinderen, of mensen die zware of grote spullen moeten vervoeren. Cargoroo biedt zijn diensten aan in grote steden in Nederland zoals Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Utrecht en Arnhem. Daarnaast is Cargoroo ook actief in Berlijn, Antwerpen, Leuven, Mechelen en Lyon.

Foto Shutterstock