Beweging voor een nieuwe fietscultuur in Rotterdam-Zuid

dinsdag 10 mei 2016
timer 2 min
Weten we eigenlijk wel waarom er in de ene wijk meer gefietst wordt dan in de andere? En zijn er strategieën of is er een aanpak om meer buurtbewoners op de fiets te krijgen? Kunnen steden van elkaar leren? 'Fietsen op Zuid' zoekt het uit voor Rotterdam-Zuid en wil zoveel mogelijk mensen op de fiets krijgen; in beweging voor een nieuwe fietscultuur.

Fietsen op Zuid werkt aan zowel ‘software’ (lifestyle en educatie) als ‘hardware’ (infrastructuur, buitenruimte en simpelweg toegang tot een werkende fiets).  Verder bouwt  Fietsen op Zuid aan een netwerk van lokale partijen om de commerciële en maatschappelijke kansen van de fiets te grijpen. Op de website www.fietsenopzuid.nl vindt u meer informatie over dit project.

 

Toelichting op het Nationaal Fietscongres

Op 2 juni spreekt Hugo van der Steenhoven, voormalig directeur Fietsersbond, over dit project. Van der Steenhoven: “In stadsdelen als Rotterdam-Zuid, Overvecht of Transvaal wordt aantoonbaar minder gefietst dan in veel andere wijken in Nederland. Hoe komt dat? Hoe zit het met het fietsimago? Ik vertel er graag meer over. En ik leg uit welke kansen we zien en hoe we die, samen met lokale partijen, willen uitnutten.” Een nieuwe aanpak, anders dan anders, kansrijk en inspirerend.


Meer informatie over het Nationaal Fietscongres op 2 juni en het pre-congres op 1 juni vindt u op www.nationaalfietscongres.nl