Brabantse deelnemers op de fiets naar Nationaal Fietscongres

donderdag 19 mei 2016
timer 3 min
Op 2 juni, met het pre-congres op 1 juni, is het Nationaal Fietscongres 2016 in Groningen. Het hele netwerk van professionals die bezig zijn met fiets en fietsbeleid ontmoeten elkaar daar. Een aantal van de Brabantse deelnemers gaat een grote uitdaging aan: zij gaan op de fiets naar het congres.

Op de fiets

Een aantal van de Brabantse deelnemers aan dit congres gaat een grote uitdaging aan:  zij gaan op de fiets naar het congres. Dat betekent een tocht van ca. 230 kilometer van ’s-Hertogenbosch naar Groningen.  Een mooie tocht die o.a. over de snelfietsroutes F59 (’s-Hertogenbosch – Oss) en het RijnWaalpad (Arnhem-Nijmegen) voert. Met een gemiddelde snelheid van 25 tot 27 km per uur zullen de heren een uur of negen op de fiets zitten. De groep bestaat uit 6 fietsers. Bovendien is er nog een groep van vier congresgangers die een deel van de route op de fiets gaan afleggen. 


De deelnemers zijn medewerkers van de provincie, gemeenten Tilburg, ‘s-Hertogenbosch en Eindhoven, Brabant Cycling, Visit Brabant, de Hogeschool NHTV (Breda) en Ons Brabant Fietst.


2017: Nationaal Fietscongres in Brabant

Met de fietstocht willen ze de aandacht vestigen op het feit dat het Nationaal Fietscongres volgend jaar in Brabant zal plaatsvinden.  Tilburg zal optreden als gastheer voor het congres 2017. Centraal thema wordt innovatie.  Dat gaat deels over techniek, maar met name over een vernieuwende benadering en oplossing van fietsvraagstukken. 


Met de fietstocht symboliseren de deelnemers ook de goede samenwerking die er in Brabant is op het gebied van fiets. Ewoud Vink, één van de deelnemers hierover: “Het netwerk is belangrijk. Overheid, onderwijs, belangenorganisaties, en ook steeds meer bedrijven zetten gezamenlijk de schouders onder een goede positie van de fiets in mobiliteitsvraagstukken.  Alleen door samen te werken bereiken we blijvende resultaten”.

 

Volg de fietsers op 1 juni via Twitter,  via de hashtag #fietscongres of #Brabantfietst of #TilburgFietst


Nationaal Fietscongres Groningen

Op 1 en 2 juni staat de 5e editie van het Nationaal Fietscongres op de agenda.  Na Amersfoort, Helmond, Zwolle en Utrecht zijn dit jaar stad en Provincie Groningen gastheer van het Nationaal Fietscongres. Het thema van deze editie  ‘Er gaat niets boven de fiets’  is meer dan een verwijzing naar de Groningse slogan. Het bevestigt het toenemende belang dat aan de fiets wordt toegekend om doelstellingen op het gebied van bereikbaarheid, mobiliteit, economie, gezondheid of citymarketing te realiseren. Er lijkt niets boven de fiets te gaan. Dat is mooi, maar het stelt ons voor nieuwe uitdagingen op het gebied van infrastructuur, gedragsbeïnvloeding, regelgeving, variëteit van fietsvoertuigen en meer, veel meer. Het Nationaal Fietscongres stimuleert kennisuitwisseling, biedt ruimte voor baanbrekende visies en brengt mensen en ideeën bij elkaar. 


Meer informatie over het Nationaal Fietscongres vindt u op
www.nationaalfietscongres.nl


 

 

 

 

Op de fiets uit Brabant naar Groningen om Nationaal Fietscongres te bezoeken