Dachser lanceert emissievrije leveringen in Freiburg

dinsdag 13 oktober 2020

Met eCanters, scooters en wisselbak-fietsen lever Dachser in het centrum van het Duitse Freiburg nu emissievrij. Dachser levert in de stadsdelen Altstadt, Neuburg, en Oberau emissievrij. Alle B2B- en B2C-klanten ontvangen in deze zone van ongeveer 1,5 vierkante kilometer al hun groupage zendingen op deze manier.

“We hebben twee jaar geleden met succes elektrisch ondersteunde wisselbak-fietsen geïntroduceerd, dus dit is nu de volgende logische stap om ons steentje bij te dragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit en het leven in het centrum van Freiburg”, zegt Michael Gaudlitz, General Manager van het logistieke centrum van Dachser in Freiburg.

Om deze emissievrije leveringen te kunnen uitvoeren, zal Dachser een volledig elektrische FUSO eCanter van 7,5 ton inzetten, een lichte vrachtwagen die goederen rechtstreeks aan de klanten zal leveren of aan de micro hub dichtbij het centrum, die wordt beheerd door partner VeloCARRIER/Roc-Ket Cargo Bikes. Daar worden kleinere zendingen overgezet op de elektrisch ondersteunde wisselbak-fietsen of StreetScooters voor de aflevering. Het oplaadpunt voor de elektrische truck bevindt zich in de vestiging van Dachser op het industrieterrein Breisgau ten zuiden van Freiburg, die, net als alle vestigingen van de logistieke dienstverlener in Duitsland, 100 procent hydro-elektriciteit inkoopt.