Enschede geeft 3 fietsstaltips

woensdag 25 oktober 2017
timer 2 min
In Enschede pakken steeds meer inwoners de fiets. De gemeente, politie en landelijke instanties geven hen daarom tips om fietsendiefstal te voorkomen.

Op de website ‘Enschede Fietsstad’ is de eerste tip bijvoorbeeld dat het beter is om de fiets in een bewaakte stalling te zetten. Daar is continu iemand aanwezig om toezicht te houden op de fietsen die op dat moment gestald staan.

Mocht de fiets buiten staan, dan is het volgens de website beter om de fiets dubbel op slot te zetten, bijvoorbeeld met het reguliere slot en aanvullend een kettingslot.

De gemeente kan fietsen verwijderen op plekken waar deze hinder veroorzaken, denk hierbij aan fietsen die buiten de rekken geplaatst worden op treinstations. Om er zeker van te zijn dat de fiets goed op slot staat, is het essentieel om gebruik te maken van een goed slot. Om te bepalen of het slot goed genoeg is, kan de fietsslotentest van de ANWB uitkomst bieden.

Wanneer de fiets gestolen wordt of kwijtraakt, is het altijd handig om gegevens van de fiets bij de hand te hebben. Deze gegevens kunnen worden doorgegeven aan de politie. De gegevens die moeten worden ingevuld bij doen van aangifte doen, staan op de fietsregistratiekaart.

Met name elektrische fietsen zijn volgens Enschede Fietsstad in trek bij diefstal. Daarom adviseert de gemeente de fiets zoveel mogelijk in een bewaakte fietsenstalling te plaatsen. Daarbij is het verstandig om de display en de accu van de fiets te halen bij het parkeren.