Fietsen op een asfalt pumptrack

donderdag 17 september 2015
timer 1 min
Nederland, fietsland bij uitstek. De fiets is niet alleen een van de meest gebruikte vervoermiddelen in ons land, maar ook kan ermee gespeeld en gesport worden. Een wereldwijde hype op dit gebied is de 'pumptrack': een urban multi-sportfaciliteit, waarop gereden kan worden met onder meer BMX, mountainbike en loopfiets. In Nederland is afgelopen week de eerste asfalt pumptrack gerealiseerd, en wel in het dorpje Graft de Rijp. Een primeur voor gemeente Alkmaar dus.

De verwachting is dat er in Nederland snel meer asfalt pumptracks gaan opduiken; pumptracks zijn wereldwijd een hype aan het worden. Heuvels, bulten en bochten volgen elkaar snel op en vormen daarmee een afwisselend parcours.

 

Schoolplein

De asfalt pumptrack in Graft de Rijp ligt op het schoolplein van de nieuwe Brede School, maar zal na opening voor iedereen toegankelijk worden. De pumptrack zal ook TüV gecertificeerd worden.

 

Het in IJsselstein gevestigde bedrijf iCycle is gespecialiseerd in de aanleg van pumptracks. Dit doet het bedrijf in samenwerking met het Zwitserse Velosolutions.

Op een pumptrack kan onder meer met een BMX, mountainbike of loopfiets gereden worden.