Fietsend langs de natuur en geschiedenis van Zederik

woensdag 27 september 2017
timer 2 min
In de gemeente Zederik zijn op 25 september twee nieuwe, 'thematische' fietsroutes geopend. De ene route heeft als thema 'de geschiedenis van de gemeente Zederik' en de andere 'natuur' en loopt rond en door natuurgebied de Zouweboezem. De fietsroutes zijn ontwikkeld door de gemeente Zederik, een lokale ondernemer en Fietsnetwerk.nl.

De twee fietsroutes hebben een afstand van respectievelijk 23 en 38 kilometer. De fietsroutes werken via het fietsknooppunten routesysteem. Dit is een systeem met bordjes die elk knooppunt aangeven. Elk knooppunt heeft zijn eigen nummer, waaraan het te herkennen is. Op de bordjes van de knooppunten staan pijlen die de richting aanwijzen. De bordjes staan op ooghoogte en op vaste afstanden van elke kruising. De fietsers komen tijdens de route onder meer langs historische gebouwen, natuurgebieden en boerderijen. Langs verschillende punten op de route kunnen zij afstappen om verschillende dingen te bekijken.

 
Direct digitaal beschikbaar 

De fietsroutes zijn toegevoegd aan de Fietsnetwerk App. Zo kan de fietser extra informatie verkrijgen over hoogtepunten langs de route. Voor de gebruiker is dit een extra beleving en de overheid en routebureaus kunnen zo de fietsroutes monitoren op het gebruik van fietspaden. Ook kunnen zij inzicht krijgen in hoeveel bezoeken er aan lokale ondernemers worden gedaan. De routes zijn eveneens in PDF- en GPX-formaat beschikbaar op de website van Fietsnetwerk.

 

Voor meer informatie gaat u naar de speciale pagina op de Fietsnetwerk-website van de Zouweboezem-route en de historische route.

Gemeente Zederik opent innovatieve fietsroutes met geschiedenis