Geen nieuwe deelscooters in Den Haag

woensdag 2 februari 2022

Het Haagse stadsbestuur heeft besloten om de komende tijd geen nieuwe aanbieders van deelscooters te accepteren. Volgens wethouder mobiliteit Robert van Asten beperken deelscooters de toegankelijkheid voor voetgangers, dat laat hij weten in een nieuwsuitzending van Radio 1. De bestaande aanbieders van deelscooters mogen voorlopig in Den Haag blijven rijden.

Momenteel rijden er in Den Haag ruim 1.300 deelscooters verdeeld over drie aanbieders (Check, Felyx en Go Sharing). De drie aanbieders hebben ieder een vergunning om maximaal 500 deelscooters te plaatsen. Met het genomen besluit komen er de komende tijd dus geen nieuwe aanbieders bij. In de toekomst wil de gemeente Den Haag met name het parkeren beter reguleren, zo wil de gemeente speciale parkeerstations creëren en moeten er gemarkeerde parkeervakken komen (Bron: Omroep West).

Veel gemeenten worstelen met de deelscooters, in een vandaag verschenen artikel kunt u lezen hoe de gemeente Zwolle omgaat met nieuwe aanbieders van deelscooters.