Groene laserlichten op alle 11.500 huurfietsen in Londen

maandag 21 december 2015
timer 2 min
Op alle 11.500 huurfietsen in Londen worden 'Blaze Laserlights' geplaatst na een succesvolle proef met deze laserlichten op 250 fietsen in de stad. Dit meldt WIRED. Het 'Blaze Laserlight'-systeem is ontworpen door de Londense Emily Brooke en projecteert een afbeelding van een fiets op de weg. De afbeelding verschijnt - met een groen laserlicht - 6 meter voor de fietser op het wegdek. De golflengte van de groene laser zou het meest zichtbaar zijn voor het menselijk oog.

De ‘Bat signal laserlights’ creëren een soort virtueel fietspad op de weg, wat de zichtbaarheid van fietsers moet verbeteren en zo levens kan redden, zo meldt WIRED. Volgens ontwerper Emily Brooke wordt 79 procent van de fietsers geraakt wanneer zij rechtdoor fietsen en is de ‘blind spot’ het gevaarlijkst, dus bedacht ze een manier om fietsers te projecteren op het wegdek.

 

Eerder dit jaar werd het systeem op 250 huurfietsen van Santander geplaatst, het Londense publieke fietssysteem. Nu heeft Transport for London (Tfl) gemeld dat alle 11.500 fietsen met het systeem worden uitgerust. Santander zal £768,000 van de benodigde £860,000 betalen, de rest wordt bekostigd door Tfl.

 

Bekijk de afbeeldingen hier.

 

Bron: WIRED

Een afbeelding van een fiets wordt met groen laserlicht geprojecteerd op de weg.