Groningen sluit de poort voor fietsen

donderdag 26 april 2018
timer 1 min
Fietsers zijn tijdens Koninsgdag niet welkom in de binnenstad van Groningen, waar de Koninklijke familie dit jaar te gast is.

Koningsdag vieren in Groningen? Dan graag zonder fiets! Voor het eerst weert de gemeente fietsen uit de binnenstad. De stad van het noorden krijgt dit jaar de Koninklijke familie op bezoek. Om de route die de Oranjes gaan lopen vrij te houden moeten bezoekers hun fietsen daarom buiten de binnenstad parkeren op speciaal daarvoor aangewezen plekken. ,,En eventuele hulpverleners kunnen daardoor snel ter plaatse zijn’’, zegt Kees van der Helm, projectleider Koningsdag van de gemeente Groningen in Metro

Extra fietsenrekken rondom binnenstad

Er komen duizenden extra fietsenrekken rondom de binnenstad. Onder andere langs de singels en op verschillende plekken langs de Diepenring, bijvoorbeeld aan de Hoge en Lage der A. Zie ook plattegrond met locaties hieronder. Ook voor de bezoekers van Helden van Oranje (26 april) en Kingsland (27 april) in het Stadspark zijn (duizenden) extra fietsenrekken beschikbaar. Datzelfde geldt voor bezoekers van de vrijmarkt (27 april) in het Noorderplantsoen.