Nieuwe mobiliteitshubs in Amsterdam en Rotterdam

dinsdag 8 februari 2022

Met de realisatie van meerdere mobiliteitshubs in de gemeenten Amsterdam en Rotterdam is het jaar 2022 voor The Future Mobility Network, MoveYou en Bimas Bikes goed begonnen. In een gezamenlijk persbericht laten de bedrijven weten dat er het komende jaar nog meer hubs bij zullen komen.

Sinds begin deze maand is de gemeente Amsterdam drie mobiliteitshubs rijker. De nieuwe hubs zijn gerealiseerd bij de metrostations Bullewijk, Bijlmer ArenA en Duivendrecht.  De hubs zijn uitgerust met deelfietsen waar gebruikers met behulp van een abonnement gebruik van kunnen maken.. De gemeente Amsterdam hoopt met de hubs het gebruik van duurzame deelmobiliteit te stimuleren. Later dit jaar worden in de gemeente Amsterdam nog acht hubs toegevoegd.

Gratis deelfietsen in Rotterdam

Ook in de gemeente Rotterdam zijn begin deze maand drie hublocaties gerealiseerd. Twee van deze nieuwe hubs zijn gerealiseerd bij de Lange Erfbrug en één hub is gerealiseerd bij de Pieter de Hoochbrug. Deze hublocatie zijn uitgekozen om het ongemak van de werkzaamheden aan de Lange Erfbrug te minimaliseren. Mensen kunnen kosteloos gebruik maken van de deelfietsen. De gemeente Rotterdam wil met deze nieuwe hubs verder werken aan de mobiliteitstransitie.

Fotobron: Persbericht (The Future Mobility Network, MoveYou, Bimas Bikes)