Pop-up fietsenparkeerplaats in Nijmegen

donderdag 20 september 2018
timer 2 min
De gemeente Nijmegen had op maandag-, dinsdag- en woensdagavond en -nacht last van geparkeerde fietsen van cafébezoekers die de stoep onbegaanbaar maakten en omwonenden overlast bezorgden. Daarom heeft de gemeente vanaf 18 september een pop-up fietsenparkeerplaats op de stoep aangewezen.

Als de groene LED-projectie met fietssymbool op de stoep schijnt, mag je je fiets daar parkeren. Dat is alléén tussen 21.00 uur en 06.00 uur op maandag, dinsdag en woensdag.

 

Op de andere nachten in de week is het de bedoeling dat de nabijgelegen fietsenstalling aan de Bisschop Hamerstraat gebruikt wordt. Die is dan tot 05.00 uur geopend. De gemeente onderzoekt of het nodig is dat de stalling ook op maandag t/m woensdag langer open blijft (nu sluit die om 00.00 uur).

 

De pop-up fietsenparkeerplaats biedt ruimte voor 60-70 fietsen en dat is in principe voldoende om het probleem op deze locatie op te lossen. Volgens Freico-Jan Amberg, Strategisch adviseur communicatie en bestuur bij de gemeente Nijmegen, verliep de eerste avond meteen succesvol: “De plek was goed gevuld en de stoepen die eerder vol stonden waren nu goed begaanbaar. Tijdens de avond bleek volgens toezichthouders dat studenten elkaar ook via bijvoorbeeld app-groepen informeerden over de nieuwe, opvallende parkeerplek.”