Prijsvraag Nieuwe Fietspaden

donderdag 15 juli 2010
timer 2 min
Op zoek naar ideeën om duurzame en innovatieve fietspaden te stimuleren, heeft het Cement & BetonCentrum de ideeënprijsvraag In de kiem gescoord / Nieuwe Fietspaden gelanceerd. Ideeën kunnen betrekking hebben op nieuwe producten, toepassingen en processen, maar ook op verbeteringen van bestaande.
Prijsvraag Nieuwe Fietspaden


Recreëren en comfortabel reizen op het fietspad


 “Steeds meer mensen, jong en oud, verplaatsen zich per fiets. Maar inmiddels is het fietspad niet meer alleen voor fietsers bestemd. Ook racefietsers, skeelers, skaters, steppers, rolstoelers, scootmobielers, scooters, bromfietsers en snorfietsers maken er dankbaar gebruik van. Een heel diverse groep met eigen wensen en behoeften. Gevolg is dat fietspaden steeds belangrijker worden: om te recreëren of om op een veilige en comfortabele manier op de plaats van bestemming te komen”, zegt het Cemen & BetonCentrum. “Door de grote variëteit aan vervoermiddelen heeft de fietser dus niet langer het alleenrecht op het fietspad. En elke groep verkeersdeelnemers heeft zo zijn eigen wensen.”


Duurzame en innovatieve ideeën


Het Cement & BetonCentrum is daarom op zoek naar ideeën om duurzame en innovatieve toepassingen voor fietspaden te stimuleren. In de wetenschap dat de beste ideeën dikwijls van buiten komen, is de ideeënprijsvraag In de kiem gescoord – Nieuwe Fietspaden gelanceerd. Iedereen die denkt iets te kunnen bijdragen aan een vernieuwde fietsinfrastructuur wordt gevraagd mee te doen. Het beste idee wordt beloond met een fiets ter waarde van €1.500 en met een voucher ter waarde van €3.500 voor onderzoek of advies voor de verdere ontwikkeling van het idee.

Pro

ducten, toepassingen en verbeteringen


Ideeën kunnen betrekking hebben op geheel nieuwe producten en toepassingen, maar zeker ook op kleine en grote verbeteringen van bestaande processen, producten en systemen. Cement & BetonCentrum: “Denk daarbij aan verhardingsmogelijkheden, verlichting, kleur, rotondes, kortom alles wat met de infrastructuur voor fietspaden te maken heeft. De enige beperking voor de prijsvraag is dat in de mogelijke uitwerking van het idee het materiaal beton een substantiële rol dient te vervullen.”

Inzendingen


Deadline voor inzending van ideeën is 15 november 2010. De inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury onder leiding van de heer Ferry Smits (Movinnio). Bekendmaking van de uitslag en de prijsuitreiking zullen plaatsvinden tijdens Infratech 2011 op 14 januari 2011 in Rotterdam. Kijk hier voor inschrijving en inzending.

Terug naar overzicht nieuws >>>