Rotterdam krijgt eerste snellaadstation

donderdag 23 juli 2020

Woensdag 22 juli is in Rotterdam het eerste snellaadstation voor elektrische auto’s geopend. De gemeente wil met het laadstation in Rotterdam-Zuid veelrijders, zoals bestelbusjes en taxi’s, ondersteunen in de overstap naar elektrisch vervoer.

Met het snellaadstation wil de gemeente stappen zetten in de overgang naar schone mobiliteit en zorgen voor schonere lucht en een gezondere stad, vertelt wethouder Bonte (Duurzaamheid).

Het Fastned-snellaadstation krijgt twee hyperchargers waar bestel- en personenauto’s tot 300 kW kunnen opladen. Elektrische auto’s kunnen daarmee in 15 minuten tot 200 kilometer bereik bijladen. Er kunnen vier auto’s tegelijk opladen.
Naast dit snellaadstation zijn er nog zes locaties in Rotterdam waar je aan één of meerdere snelladers kunt snelladen. Het snellaadstation aan de Stadionsweg in Rotterdam-Zuid is, naast het eerste snellaadstation in Rotterdam, de 100e van Fastned in Nederland.

Uitbreiden snellaadnetwerk

De gemeente Rotterdam stimuleert de ontwikkeling van snelladers ook op tankstations. Bij tankstations wordt dit gedaan door bij de veiling van brandstofverkooppunten, indien de locatie groot genoeg is, te eisen dat er naast brandstoffen ook snelladers worden geplaatst.

Schoner vervoer

Rotterdam zet grote stappen om het vervoer schoner te maken. Naast het stimuleren van snelladen, realiseert de gemeente ook laadpleinen en ‘verschoont’ ze haar eigen wagenpark. Het aantal laadpunten is de afgelopen jaren ook flink uitgebreid; inmiddels zijn er 2200 laadpunten verspreid over de stad en het aantal laadpunten in parkeergarages wordt de komende jaren tot 1000 punten uitgebreid.