Tilburgse hotspots voorzien van fietsparkeervakken

maandag 18 september 2017
timer 1 min
In de binnenstad van Tilburg staan veel fietsen fout geparkeerd. Om deze wilgroei tegen te gaan, is de gemeente op 15 september begonnen met het aanleggen van een aantal speciale fietsparkeervakken. Daar kunnen fietsers hun fiets maximaal één uur gratis stallen.

De locaties waar maximaal één uur geparkeerd kan worden, bevinden zich tegenover het station, in de Willem II-straat (ter hoogte van de Zara) en bij de Vijfsprong. Voor een langer bezoek aan de binnenstad kunnen de al bestaande fietsenstallingen worden gebruikt op De Heuvel, het Pieter Vreedeplein en de Schouwburgring. 

 

Gedurende twee weken tijd introduceren stewards het gebruik van de nieuwe fietsparkeervakken, door de spelregels toe te lichten en fietsers door te verwijzen naar deze vakken. Daarna zal er extra worden gehandhaafd en worden foutgeparkeerde fietsen geruimd. Het ophalen van een geruimde fiets bij de AFAC kost 10 euro.

 

De fietsparkeervakken zijn herkenbaar aan blauwe lijnen en een verkeersbord. Na een evaluatie aan het eind van het jaar komt er een definitief ontwerp en wordt de bestrating aangepast.

In Tilburg zijn extra fietsparkeervakken aangelegd.