Vier landen werken aan grenzeloze laadinfrastructuur

donderdag 5 juli 2018
timer 1 min
Elektrisch rijden en dus elektrisch laden stoppen niet bij de landsgrenzen. In het project evRoaming4EU bundelen vier landen hun krachten: Nederland, Duitsland, Denemarken en Oostenrijk. Zij hebben als doel om laadinfrastructuur transparant en grenzeloos te maken. Op 4 juli vond de Nederlandse kick-off plaats tijdens de bijeenkomst 'Smart and Cross-border Charging' in Noord-Holland.

Bij laden in het buitenland maakt de elektrische rijder gebruik van een netwerk van een andere provider. Net zoals bij mobiele telefonie wordt daarvoor gebruik gemaakt van roaming. En in elk land gelden daarvoor andere kosten.


Daarom staat binnen evRoaming4EU ‘roaming binnen Europa’ centraal. NKL Nederland, MRA-Elektrisch, TU Eindhoven en partners uit Denemarken, Duitsland en Oostenrijk onderzoek daarom samen hoe grensoverschrijdend laden het beste kan worden gerealiseerd. “Het ultieme doel is om elke EV-rijder toe te staan te laden op elk oplaadstation in de EU’, schrijft evRoaming4EU.


Lokale en internationale partners, EV-rijders en aanbieders worden uitgenodigd om bij te dragen aan dit project en hun kennis en ervaringen te delen. Dat kan via deze website.