StreetPlug: oplaadstation zonder vervuiling van het straatbeeld!

maandag 17 mei 2021

StreetPlug levert een ondergronds laadstation. “Geen ondergrondse laadpaal, want een paal is boven de grond”, zegt Patrick Lasaroms, Sales Manager van StreetPlug.

Het laadstation is een perfecte oplossing voor het plaatsen van laadpunten op diverse plekken. Het enige wat te zien is een deksel van twee stoeptegels groot. “Het laadstation staat niet in de weg, want het is ten aller tijden weggewerkt in de grond. Op die manier blijft bijvoorbeeld een historische stadskern aantrekkelijk om te zien, zonder dat er overal laadpalen in de weg staan”

“We hebben het laadstation ontwikkeld naar aanleiding van een verzoek van de gemeente Venlo. Zij zochten een mooie laadoplossing voor een woonwijk, maar de gewenste oplossing bleek nog niet te bestaan. Nu wel, omdat wij die ontwikkeld hebben. Het ondergrondse laadstation kan overal zijn, zonder het zicht te belemmeren of in de weg te staan.”

Het laadstation houdt het straatbeeld prettig en intact en staat fysiek niet in de weg. Invisibly present, aldus Lasaroms. “Behalve dat de StreetPlug niet opvalt, is deze ook hufterproof, omdat vandalen er letterlijk niet bij kunnen. Een robuuste elektrische slotvergrendeling zorgt voor een veilige afsluiting van het deksel. In sommige gemeenten zijn medewerkers veel tijd kwijt aan het vervangen van bijvoorbeeld losgetrokken klepjes van laadpalen, wij hebben dat probleem niet. Daarnaast heeft de StreetPlug geen last van de weersinvloeden. Tijdens een warme zomer wordt een traditionele laadpaal al snel te warm, omdat de zon er lang op staat en de laadpaal zelf ook warmte afgeeft. Ons laadstation is onder de grond altijd ongeveer 40 tot 45 graden, wat een ideale temperatuur is. Zo voorkomen we storingen. Het laadstation is dan ook een stabiele en betrouwbare oplossing.”

Een mogelijk nadeel van een ondergrondse oplossing is dat deze letterlijk niet opvalt. “Daar hebben we natuurlijk over nagedacht. Gemeentes zetten vaak sowieso een bord bij een parkeervak voor elektrische auto’s, zodat ze kunnen handhaven. Je kunt ook het parkeervak een bepaalde kleur geven. Daarnaast zijn de laadstations te vinden in een app, en de bovenkant van de unit is voorzien van LED-indicatie, zodat de bestuurder van een elektrische auto deze kan vinden.”

Omdat het laadstation onder de grond is, kan men er gewoon overheen lopen of rijden, het kan een puntbelasting van max. 12.500 kg aan. Het laadstation is geschikt voor moderne parkeerplaatsen, waar de auto’s in visgraat geparkeerd worden, en is dan goed toegankelijk voor de parkeerder. De StreetPlug is geschikt voor alle elektrische auto’s en kent een laadvermogen van 3,7 tot 22 kW. Ook aan de afwatering is gedacht. “Dat kan met een zogenoemd hydroblock, dat leveren wij dan op maat gemaakt mee. Een hydroblock neemt water op en geeft het langzaam af aan de bodem. Mocht de klant dat niet willen, en op de hemelwaterafvoer willen aansluiten, dan kunnen we ook een keerklep meeleveren.”

“We hebben ondertussen een landelijk dekkend dealernetwerk, waar de klant terecht kan voor levering en installatie van de laadstations. Onze dealers zijn goed getraind en hebben een installatietraining gevolgd. De dealers zijn altijd gerenommeerde elektrotechnische bedrijven.”

Meer weten? Kijk op www.streetplug.nl

 

 

 

-