Fastned opent vier snellaadstations in Frankrijk

dinsdag 30 november 2021

Snellaadbedrijf Fastned heeft dinsdag 30 november haar eerste vier snellaadstations in Frankrijk geopend. Met deze eerste vier van negen stations krijgen EV-rijders toegang tot grote laadstations op belangrijke snelwegen tussen Parijs en Lyon.

De ontwikkeling van de stations volgt op het nieuws dat Fastned een aanbesteding heeft gewonnen van het Franse tolwegbedrijf APRR/AREA. Fastned voegt hiermee een zesde land toe aan haar Europese netwerk van snellaadstations.

De eerste vier snellaadstations van Fastned in Frankrijk zijn gesitueerd langs de A31 bij Dijon, de A36 bij Montbéliard en twee plekken langs de A39 bij Dole. De andere vijf stations worden de komende weken geopend langs de A6, (de Autoroute du Soleil), op de route naar Zwitserland en rond Dijon. Elk station telt vier laders die tot 300 kW leveren, en kan worden uitgebreid tot maximaal twaalf laders, afhankelijk van de vraag.

Sinds de oprichting in 2012 heeft Fastned al 177 snellaadstations gebouwd in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Zwitserland en nu ook in Frankrijk. De laadstations ondersteunen het doel van APRR om hoogwaardige laadinfrastructuur te realiseren langs de belangrijkste snelwegen in Frankrijk en zijn cruciaal om het snel groeiende aantal elektrische voertuigen in het land van elektriciteit te voorzien.

Ze dragen ook bij aan de doelstelling van het Franse Ministerie voor Energietransitie om tegen 2022 overal in het land laadstations voor elektrische auto’s te plaatsen. Het aandeel elektrische auto’s in Frankrijk neemt snel toe en bedraagt inmiddels ongeveer 10% van de nieuw verkochte auto’s, ten opzichte van 1,2% in 2017.

Fastned opent eerste snellaadstations in Frankrijk