Helpen in plaats van beboeten

woensdag 9 maart 2022

Omdat de invoer van het nieuwe contactloze parkeersysteem in de gemeente Hoogeveen nog niet helemaal vlekkeloos verloopt zijn de plaatselijke parkeerwachters voorlopig terughoudend met het uitdelen van parkeerboetes. De parkeerwachters worden momenteel ingezet om parkeerders te helpen in plaats van beboeten.

Onlangs in Hoogeveen overgestapt op kentekenparkeren. Parkeerders moeten bij een automaat hun kenteken invoeren en vervolgens met een bankpas via een parkeerapp betalen, het is niet meer mogelijk om te betalen met contant geld. Een woordvoerder van de gemeente Hoogeveen laat aan RTV Drenthe weten dat ze bij het ombouwen van de bestaande parkeerautomaten tegen wat praktische problemen zijn aangelopen. “De plaatjes die de munttoevoer moeten afsluiten, bleken niet te passen. De leverancier heeft nieuwe besteld, deze worden de komende weken geplaatst.”

Gewenningsperiode

De gemeente Hoogeveen is niet de enige gemeente die parkeerders ‘even laat wennen’ aan een nieuw digitaal parkeersysteem. Onlangs stelde de gemeente Bergen zich ook coulant op tegen parkeerders die moeilijk uit de voeten kunnen met het digitale systeem.

Bron: Shutterstock