Pilot met laadtegel voor e-bikes

maandag 12 september 2022
timer 2 min

MOBIAN X TILER elektrische fiets met laadtegel

Als warme broodjes, zo gaan e-bikes - nog steeds - over de toonbank. De trend van het elektrisch fietsen dendert door en brengt wonderlijke innovaties met zich mee. Van onzichtbare accu’s tot usb-poorten en Spotify op je fietsdisplay. Het laadproces van de e-bike blijft hierin niet achter met de nieuwste innovatie van TILER: draadloos opladen via een stoeptegel. Een product dat naadloos toe te passen is in de Mobihubs van MOBIAN: een nieuwe pilot is geboren.  

Efficiënt en solide

TILER heeft de handeling om e-bikes te laden vrijwel volledig weggenomen. Parkeren is laden en er hoeft verder niks voor gedaan te worden. Wat hier enkel voor nodig is, is een Laadtegel en een TILER's Laadstandaard. Een ideale oplossing voor onbeheerde deelfietsvloten zoals de fietsen van MOBIAN. Ervaring heeft ons geleerd dat gebruikers van e-bikes het opladen van de deelfiets nog wel eens onbedoeld vergeten, maar ook zijn de reeds bestaande laders vaak erg fragiel en niet geschikt voor dergelijk intensief gebruik. "Een te gekke, nieuwe en toegankelijke manier om de e-bike op te laden", aldus Sven Snel, oprichter van MOBIAN.

Hufterproof 

"De trend van de e-bike is ons de laatste jaren niet ontgaan, maar om onze MOBIHUBS elektrische deelfietsen op een goede manier aan te kunnen bieden blijkt een behoorlijke uitdaging. We hebben ons eerder aan e-bikes gewaagd, maar stuitten te vaak op vernieling van onze laadproducten. In TILER zien we een toffe hufterproof-oplossing en gaan dus graag samen de uitdaging aan om opnieuw e-bikes toe te voegen aan de deelmobiliteiten op onze MOBIHUBS." 

Van laadtegel naar duurzamere mobiliteit 

MOBIAN is niet de eerste die samenwerkt met TILER, ook met andere deelfietsconcepten is TILER al actief. Voorbeelden zijn huurfietsen bij hotels en pool e-bikes voor personeel. Ook zijn ze onlangs een project gestart met een deelfiets hub bij Arnhem Centraal. "Wij zijn erg enthousiast om dit project met MOBIAN te starten, MOBIAN past perfect in deze doelgroep, ook vooral omdat zij zelf hebben ondervonden dat er een laadoplossing moet zijn als je in autonome hubs e-bikes aan wilt bieden. TILER's visie is om steden te veranderen, meer gericht op mens en natuur - MOBIAN’s park&ride concept past daar natuurlijk perfect in. Auto buiten de stad en binnen de stad verder op licht elektrisch vervoer." aldus Christiaan van Nispen, oprichter van TILER.  

Vanaf deze week kunnen er e-bikes gehuurd worden bij de MOBIHUBS Ijsbaanpad in Amsterdam West. Wanneer het project succesvol verloopt hopen de bedrijven verder uit te kunnen rollen in de verschillende Nederlandse steden