De weg naar een fossielvrije organisatie

dinsdag 11 oktober 2022

Werkgevers kunnen een onmisbare rol spelen in de overgang naar een fossielvrije samenleving. Uitstootvrij reizen wordt steeds belangrijker en iedere organisatie kan daar hun steentje in bijdragen. Om te laten zien hoe dat te realiseren is, wordt er van 31 oktober t/m 4 november de Fossielvrije Week georganiseerd.

Zo Werkt Het, een mobiliteitsplatform, laat tijdens deze campagne zien hoe een bedrijf te werk kan gaan wanneer zij hun werknemers fossielvrij(er) willen laten reizen. Door het woon- werkveer te verduurzamen draag je bij aan een gezondere leefomgeving. Je stoot minder CO2 uit, zorgt voor een gezondere leefomgeving en vitale medewerkers. Tijdens de campagne worden zoveel mogelijk bedrijven uitgedaagd om de hele week fossielvrij te reizen. Opties die Zo Werkt Het hiervoor geeft zijn bijvoorbeeld een extra dag thuiswerken, kiezen voor de fiets of de e-bike als vervoersmiddel, lopend naar de zaak of een week de diesel-auto inruilen voor de trein of een elektrische auto. Alle kleine beetjes helpen en zorgen voor een extra stimulans van zowel de werkgever als de werknemer. 

Het meedoen aan de campagne kan de volgende stap zijn naar het minder gebruiken van fossiele brandstoffen. De deelnemende organisaties krijgen een gids met tips en opties voor maatregelen die het bedrijf kan nemen. Daarnaast is er voor de deelnemers een webinar en zijn er mobiliteitsadviseurs ter beschikking gesteld die hen ondersteunen bij het opstellen van een nieuw mobiliteitsbeleid. 

Meer informatie of aanmelden? Klik hier!