Uitbreiding aantal deelauto’s in Maastricht

maandag 26 februari 2024

Foto: Shutterstock

Deelauto-aanbieder MyWheels breidt flink uit in de stad Maastricht: het aantal deelauto's gaat van twee naar twintig. Deze uitbreiding speelt in op de toenemende vraag in de stad.

De deelauto's zijn dankzij de opschaling in de gehele stad beschikbaar, ook aan beide oevers van de Maas. Ze staan onder andere bij het station, in de binnenstad en in wijken als Wyck, Mariaberg en Brusselsepoort.

“We zien in Maastricht een groeiende gemeenschap van bewuste autobezitters die openstaan voor deelvervoer. We streven ernaar om het voor iedereen mogelijk te maken om hun privéauto in te ruilen voor elektrisch deelvervoer. We hebben in andere gemeenten gezien dat toename in deelvervoer een positief effect heeft op het straatbeeld en de leefbaarheid,” aldus Dani Sprecher, Manager Public Affairs bij MyWheels.

Zowel particuliere als zakelijke reizigers kunnen gebruikmaken van de deelauto's. Wanneer de nieuwe deelauto’s intensief worden gebruikt, zal het aanbod verder worden uitgebreid.   

Over MyWheels

MyWheels is het grootste autodeelplatform van Nederland dat actief is in ongeveer 90 Nederlandse steden. Het bedrijf breidt steeds verder uit en is ervan overtuigd dat er slechts een miljoen auto's nodig zijn om Nederland mobiel te houden. Zo creëert MyWheels meer ruimte op straat, meer ruimte voor groen en levert het een belangrijke bijdrage aan het milieu. Met 'We Drive Solar' wordt de volgende stap in de energietransitie gezet: inwoners van Utrecht kunnen als eerste in Nederland ervaren welke positieve impact een ‘rijdende buurtbatterij’ kan maken.