MyWheels breidt aanbod uit in Nijmegen, Zaandam, Delft en Almere

dinsdag 9 mei 2023

Foto: MyWheels

De deelvervoerder MyWheels heeft het aantal deelauto’s in vier steden opgeschaald, namelijk in Nijmegen, Zaandam, Delft en Almere. In totaal worden er 54 nieuwe deelauto's geplaatst.

Nijmegen

In Nijmegen heeft MyWheels het aanbod elektrische deelauto's bijna verdubbeld. Van de 31 deelauto’s die al rondreden in de stad, is er opgeschaald naar 56 stuks. De deelauto’s staan verspreid door heel Nijmegen en dankzij de opschaling zijn ze vrijwel overal op loopafstand te vinden.  

Almere en Zaandam

Naar aanleiding van een officiële autodeelpilot die sinds februari 2022 loopt in Almere, is gebleken dat veel Almeerders de deelauto’s weten te vinden. Om aan de groeiende vraag te voldoen, worden er negen nieuwe elektrische auto’s geplaatst in de stad. In Zaandam wordt het aanbod deelauto’s met hetzelfde aantal uitgebreid. 

Delft

In Delft worden de deelauto’s voornamelijk gebruikt door studenten. Het aantal deelauto’s wordt hier uitgebreid met elf auto’s, waardoor hier straks 41 deelauto’s te gebruiken zijn. 

Er is regelmatig contact met de gemeentebesturen van de steden vanuit MyWheels, om samen te werken aan een betere leefomgeving. 

“In alle vier de steden gebruiken inmiddels zo veel mensen deelauto’s, dat het aanbod echt te klein was. Door fors uit te breiden, hopen we het gebruik van deelauto’s voor nog meer inwoners van Nijmegen, Zaandam, Delft en Almere aantrekkelijk te maken. De uitbreiding past ook binnen ons streven om de leefbaarheid in steden te verbeteren,” aldus Dani Sprecher, Manager Public Affairs en Plaatsingsstrategie van MyWheels.