Focus op doorontwikkelen P+R MobiHubs

maandag 28 maart 2022

Het succes van de P+R MobiHubs in Amsterdam is niet onopgemerkt gebleven door veel partijen. Naast dat steeds meer bewoners en bezoekers van Amsterdam de diensten weten te vinden, zijn er ook meer organisaties die P+R MobiHubs zien als ideale oplossing voor veilig, flexibel en duurzaam reizen. MOBIAN is zich ervan bewust, dat de schaalbaarheid van de P+R MobiHubs en het reeds opgebouwde netwerk van Hubs een geweldige springplank is naar alle andere gebieden en steden.

Steffie Harries (Mobian)

Focus op doorontwikkelen

P+R MobiHubs Ondanks dit succes wil MOBIAN werken aan nog betere customer journeys en een hogere totale dekking aan mobiliteitshubs en aan het palet van last mile mobiliteiten die beschikbaar zijn op een P+R MobiHub. Daarom kiest MOBIAN in 2022 ervoor, de duurzame impact op grote steden te verhogen en het gebruik door bezoekers, bewoners en bedrijven te verbeteren. Inmiddels voegt MOBIAN gemiddeld drie nieuwe hubs per week toe in Amsterdam, door samenwerking met bekende parkeerexploitanten en kantoren, hotels en andere locaties, die te maken hebben met leegstand op hun parkeerterrein. Deze partners worden voorzien van een lean & mean parkeermanagement oplossing in combinatie met kentekenherkenning en daarmee is MOBIAN in staat om het aantal P+R MobiHubs op te schalen naar 25 P+R MobiHubs rondom Amsterdam. Volgens planning zijn deze hubs al vanaf het voorjaar van 2022 beschikbaar. Ondertussen is ook het startsein gegeven voor de ontwikkeling van MobiHubs in andere grote Nederlandse steden met al vier locaties in Rotterdam.

"-"
Schets van een geautomatiseerde fietsenstalling (Bron: Mobian)

Organiseren en professionaliseren van fietshubs Alle P+R MobiHubs worden voorzien van een gloednieuwe fietsenstalling. Stallingen waarbij de fietsen achter een gesloten deur komen te staan, waardoor het ook mogelijk is om ook e-bikes, scooters en bak-/cargo-fietsen veilig te stallen en op te halen. Een groter aanbod aan passende last miles mobiliteit betekent het bereiken van een grotere doelgroep en het stimuleren van continue en frequent duurzaam gebruik. Daarnaast volgt er een onderzoek of deze afgesloten fietshubs, inclusief een divers assortiment van fietsen, beschikbaar kunnen worden gesteld aan bewoners om van A naar B te reizen binnen de stad. Zodoende wordt het duurzame fietsvervoer in de stad gestimuleerd en krijgt de bewoner dus keuze uit meerdere types fietsen om zijn reis binnen te stad te voltooien. Ook geeft MOBIAN met de fietshub invulling aan een stuk van de openbare ruimte door deelvervoer te centraliseren en te organiseren. In 2022 zal MOBIAN de inzet van de fietshubs verder valideren.

Voor meer informatie:
www.mobian.global/nl

Dit is een artikel uit MobiliteitsPlatform (Nummer 1, Jaargang 3), Klik hier voor een digitale versie van het magazine.

Bron: Mobian