Nieuwe elektrische deelauto's voor Amsterdam

dinsdag 25 mei 2021

Autodeeldienst SHARE NOW gaat de vloot in Amsterdam vernieuwen. De huidige vloot Smart Fortwo's wordt geleidelijk vervangen door een vloot van 453 elektrische EQ-modellen. De autodeler beschikt tevens over 100 elektrische BMW's en 60 elektrische Fiat's. Het werkgebied werd onlangs uitgebreid met nieuwe buurten in stadsdelen Amsterdam-Noord en Amsterdam-West.

 

"De smart blijft het meestgehuurde model in onze stad en daarom kijk ik ernaar uit om onze gebruikers dit nieuwe model aan te bieden’, vertelt Robert Bosman, managing director van SHARE NOW Nederland. ‘Dankzij de moderne, snelle laadtechniek zijn de deelauto‘s weer sneller klaar voor gebruik en neemt de beschikbaarheid merkbaar toe. Ik ben erg blij dat we onze 96.000 Nederlandse gebruikers zoveel mogelijk rijcomfort kunnen bieden door onze vloot te blijven optimaliseren. Daarnaast kunnen we nu nog meer Amsterdammers kennis laten maken met de vloot, dankzij de uitbreiding van ons werkgebied naar Nieuw-West en Overhoeks in Amsterdam-Noord."

Deelmobiliteit verder ontwikkelen

Naast de vernieuwing van de vloot werd er ook gewerkt aan verbetering van het werkgebied. Sinds de start in 2011 werkt SHARE NOW nauw samen met de gemeente Amsterdam om deelmobiliteit in de hoofdstad verder te ontwikkelen en te verbeteren. Om deze doelen kracht bij te zetten en aan de wensen van zijn gebruikers te voldoen, breidt SHARE NOW zijn huidige werkgebied van 59 vierkante kilometer voor het eerst uit. Vanaf nu is het mogelijk om in Nieuw-West en de buurt Overhoeks in Noord een SHARE NOW-deelauto te gebruiken.

Bron: Nederland Elektrisch.