Rotterdam gaat voor plaatsen laadpalen samenwerken met andere gemeenten

woensdag 4 november 2020

Rotterdam heeft de aanbesteding gepubliceerd voor nieuwe publieke laadpalen voor elektrische voertuigen. Het gaat om duizenden nieuw te realiseren laadpalen. Voor het plaatsen van openbare laadpalen gaat Rotterdam samenwerken met andere gemeenten in Zuid-Holland. 

Het resultaat van de aanbesteding zal in maart 2021 bekend worden gemaakt. Rotterdam verwacht het aantal laadpalen uit te breiden van drieduizend naar tienduizend in vijf jaar tijd. De aanbesteding is gebaseerd op de verwachte vraag naar openbare laadpalen in de toekomst. Rotterdam kiest er daarmee duidelijk voor om niet af te wachten tot er aanvragen gedaan worden voor laadpalen. 

30 deelnemers

De aanbesteding is de derde aanbesteding voor openbare laadpalen door Rotterdam. Bij de vorige aanbesteding kozen 18 gemeenten er voor om deel te nemen, nu zijn dat 30. In de deelnemende gemeenten geldt straks 1 laadtarief en de aanvraag voor een laadpaal loopt in alle deelnemende gemeenten via www.laadpaalnodig.nl

Gemeenten

De deelnemende gemeenten: Albrandswaard, Barendrecht, Bodegraven-Reeuwijk, Brielle, Capelle aan den IJssel, Delft, Gouda, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Kaag en Braassem, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Maassluis, Midden-Delfland, Nissewaard, Pijnacker-Nootdorp, Ridderkerk, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Voorschoten, Waddinxveen, Wassenaar, Westland, Westvoorne, Zoetermeer, Zoeterwoude, Zuidplas.