Circulaire en modulaire fietsenstalling is de nieuwste innovatie

maandag 18 januari 2021

Ton Kooymans, eigenaar Street Stuff, is ontwerper en ondernemer in hart en nieren en richt zich op de toekomst van de wereld en al haar noviteiten. Michel Middendorp, commercieel directeur bij VConsyst Outdoor, is altijd op zoek naar uitdagingen en net als Ton op zoek naar innovaties. Samen gaan zij in gesprek over een nieuw product en de noviteit van dit moment: de Axle.

VConsyst Outdoor is sinds juli 2020 een nieuwe merknaam die is ontstaan na de overname van Jan Kuipers Nunspeet en Koninklijke Bammens door VConsyst. De samen-werking tussen Kooymans en Middendorp gaat al jaren terug, zo vertelt Kooymans: “We kennen elkaar echt al heel lang, al sinds ik een jonge ont-werper was. Maar door de jaren heen leer je elkaar wel echt beter kennen. Ik houd van snel schakelen en wil graag mijn producten via een grote groep aan de man brengen.” Middendorp voegt eraan toe: “Dat is ook echt wat mij aanspreekt, Ton. Jij focust je op jouw ambitie; het ontwerpen. En wij, als VConsyst Outdoor, staan in lijn met deze ambi-tie om het product ook echt aan een grote groep aan te bieden.”

Wat is het doel van jullie samenwerking?

Kooymans: “Ik, als ondernemer en Michel vanuit VConsyst Outdoor, zijn er klaar voor om onze be-drijven nu een gezicht te geven. En daarvoor zijn we samen de uitdaging aangegaan om iets totaal nieuws neer te zetten. Als eerste product is dat de Axle geworden.”

Middendorp: “Het doel van de samenwerking tus-sen Street Stuff en VConsyst Outdoor is om iedere keer iets nieuws neer te zetten. Iets van deze tijd. En de Axle is daarvoor echt het perfecte begin.”


Kunnen jullie wat meer vertellen over de Axle?

Kooymans: “Fietsen worden steeds duurder en daardoor veranderen de gebruikswensen. En juist daarvoor moet iets nieuws ontwikkeld worden, dat zowel fiets-, gebruiks- en servicevriendelijk is. Er zijn tal van dingen waar we bij het ontwerpproces van de Axle rekening mee hebben gehouden. De fietsparkeervoorziening Axle Heavy en de aan-bindvoorziening Rose hebben beiden de FietsPar-Keur 2.0 norm. Stichting FietsParKeur verzorgt de toetsing en certificatie van fietsparkeersystemen. Samen met gebruikers, fabrikanten, overheden en andere belanghebbenden stimuleert de stichting veilig, prettig en duurzaam fietsparkeren.Bij de Axle wordt de fiets ondersteund op de as en daar komt direct de naam vandaan. Het Engelse woord voor as is axle.”

Middendorp: “Toen ik van Ton zijn ideeën hoorde, was ik zeer geïnteresseerd. Fietsen zijn duur, dus je wilt je fiets stallen op een veilige en gebruiks-vriendelijke manier. En de Axle heeft dat allemaal. Zo is er de mogelijkheid om met de ketting naar de aanbindvoorziening te gaan, maar er is ook de mogelijkheid om de aanbinding naar je toe te halen. Zo kun je de fiets ook veilig stallen met een kort slot. Daardoor worden de mogelijkheden van de Axle optimaal benut.”
 

Wat maakt de Axle zo uniek?

Kooymans: “Met de Axle kun je de fiets gewoon niet beschadigen. Het is alom bekend dat het gebruik van de fiets goed is voor de mobiliteit, ge-zondheid, maar ook zeker voor het milieu. Met be-trekking tot het laatste onderwerp sluit het perfect aan op de nieuwigheid. Het product is met name door het cortenstaal dat we gebruiken 100% circu-lair. Daarnaast is het product makkelijk te verplaat-sen en zijn de onderdelen onderling uitwissel- en vervangbaar, wat het product ook direct modulair maakt. Ook wordt de Axle eenvoudig geplaatst. De Axle fietsenstallingen worden geplaatst zonder grondwerk. Dat bespaart enorm op de kosten en biedt de mogelijkheid voor semi-permanente plaatsing. De Axle Heavy weegt 42 kilogram en hoeft daardoor niet verankerd te worden. Dit maakt het de perfecte fietsoplossing voor stabiele, velgvriendelijke pop-upfietsenstallingen.”

Middendorp: “Met dit product gaat er een nieuwe wind door deze traditionele wereld. Wij zijn er zo van overtuigd dat dit de fietsparkeeroplossing van de toekomst is, dat wij klanten de mogelijkheid geven om het product op proef te krijgen. Geïnteresseerden kunnen bij VConsyst Outdoor een aanvraag doen voor een demo van de Axle.”

Kooymans noemt de ontwikkeling van de Axle een mooie start van een lange samenwerking. “Dit is het begin van een hele mooie samenwerking, waarin de Axle als eerste nieuwe product wordt gelanceerd. En we zijn er zeker van dat er nog vele producten volgen.”

VConsyst Outdoor

Genemuiden
038 – 385 70 57
https://vconsyst.com/nl

Dit artikel is verschenen in Straatbeeld 06/2020. Lees meer van Straatbeeld in onze digitale bibliotheek.

--

Lees verder

‘Meer Fietsen = Meer Bomen’ tijdens Mobiliteitsweek Utrecht

15 sep om 12:50 uur
Tijdens de Mobiliteitsweek Utrecht (16 t/m 22 september) van de Provincie Utrecht organiseert de provincie op de…
Lees verder »

Hogere parkeertarieven door marktwerking

15 sep om 10:48 uur
Het wordt steeds drukker in onze steden. Dat neemt de komende jaren alleen maar verder toe. Een forse…
Lees verder »

F1-bezoekers Zandvoort omarmen elektrische fiets

14 sep om 13:56 uur
Tijdens het Formule-1-weekend in Zandvoort werd gevreesd voor grote verkeerschaos, maar uiteindelijk kwamen…
Lees verder »

Parkeervoorziening The Grid technisch en esthetisch vernieuwd

10 sep om 16:22 uur
De bestaande afwerking van de aangrenzende parkeervoorziening van Business Center The Grid in Utrecht, was…
Lees verder »

Kwaliteitssprong fietsparkeren; uit én thuis!

7 sep om 09:19 uur
Een fietsenstalling kan een fietsnetwerk of herontwikkeling maken maar ook breken. Je kunt nog zo’n mooie (snel)…
Lees verder »

Fietsenstalling ov-knooppunt Capelsebrug flink uitgebreid

3 sep om 09:20 uur
De fietsenstalling bij het bus- en metrostation Capelsebrug is flink uitgebreid. Vanaf september zijn er in 430…
Lees verder »

Parkeren is prijzig

2 sep om 14:43 uur
Parkeren in de centra van de steden is niet gemakkelijker geworden en bovenal een stuk duurder als je een…
Lees verder »

Parkeervoorziening St. Antonius Ziekenhuis krijgt een nieuw jasje

19 aug om 13:09 uur
Als gevolg van weersinvloeden en mechanische belasting van auto’s, was het bovendek van het St. Antonius…
Lees verder »