16 december: online RESOLVE-conferentie

dinsdag 8 december 2020

Op 16 december 2020 organiseert het Interreg Europe-project RESOLVE de laatste online conferentie om de resultaten van de afgelopen vier jaar bekend te maken. Het RESOLVE-project wil op innovatieve manier twee urgente uitdagingen aanpakken: de retailsector en de toenemende noodzaak om de CO2-uitstoot te reduceren.

 

Het potentieel is aanzienlijk: tot 64 procent van de verplaatsingen met winkelmotief zijn per auto (in de EU), en bijna alle goederen worden vervoerd door gemotoriseerd verkeer. In Nederland alleen al is het retailverkeer verantwoordelijk voor 7,2 miljard autokilometers per jaar. RESOLVE onderkent ook de uitdaging die voortvloeit uit de verschillende belangen van retailers, beleidsmakers en publiek.

Deze conferentie is een gelegenheid om ervaringen en geleerde lessen te delen, dankzij de interregionale uitwisseling tussen 8 partners: Stad Roermond, Erasmus Centre for Urban, Port and Transport Economics BV (NL), Municipality of Reggio Emilia (IT), Transport for Greater Manchester (UK), Municipality of Maribor (SI), Kronoberg County Administration Board (SE), Almada City Council (PT), City of Warsaw (PL), Moravian-Silesian Region (CZ).

Inschrijven voor deelname is noodzakelijk. Lees hier meer!