Elektrisch autogebruik Rotterdam flink in de lift

vrijdag 19 februari 2021

Ondanks de afname van het totale autogebruik in Rotterdam in 2020, zit het elektrische autogebruik flink in de lift. In 2020 zijn er ruim 15 miljoen meer elektrische autokilometers in de stad afgelegd dan in 2019.

Dit blijkt uit de jaarrapportage Nul Emissie Mobiliteit, die de gemeente Rotterdam half februari publiceerde. Dankzij de coronacrisis is het autogebruik in de stad flink afgenomen, maar het aantal elektrisch gereden kilometers is juist toegenomen. 

Laadnetwerk

Dat kom onder meer omdat ruim 680 nieuwe oplaadpunten werden geplaatst, meent wethouder Arno Bonte. “Ons streven is dat elke nieuwe auto die wordt aangeschaft een elektrische is. Daarom zorgen we ervoor dat er voor alle Rotterdammers op loopafstand van de woning een laadpaal te vinden is”.

In 2020 is bijna twee keer meer van het laadnetwerk gebruikgemaakt dan in 2019. Omdat de openbare laadpalen in Rotterdam gebruik maken van 100 procent duurzaam opgewekte stroom, zijn die autokilometers ook daadwerkelijk volledig CO2-vrij. Naast een vermindering van de luchtvervuiling in de stad, leveren de elektrisch gereden kilometers dus ook een bijdrage aan het realiseren van de Rotterdamse klimaatdoelstelling.