Rotterdam Centraal Station heeft er een nieuwe fietsenstalling bij

woensdag 9 maart 2022

De fiets krijgt een steeds prominentere rol in Rotterdam. Op dit moment zijn er in de stad al meer fietsers en voetgangers dan automobilisten. Volgens de voorspellingen komen er de komende jaren nog veel meer fietsers bij, om die reden kijkt de gemeente Rotterdam hoe de stad hier beter op kan worden ingericht. Met een nieuwe fietsenstalling bij Rotterdam Centraal Station creëert het stadsbestuur meer ruimte voor de fiets.

1000 stallingsplaatsen

De nieuwe fietsenstalling bij Rotterdam Centraal gaat plaats bieden aan 1000 fietsen. De fietsenstalling is gerealiseerd naast het busstation op de Conradstraat. Volgens wethouder Judith Bokhove ligt de nieuwe stalling precies op de goede locatie. “Vanaf deze stalling sta je binnen enkele minuten op het perron. Ideaal om met de fiets naar het station te gaan en dan de trein te pakken. En natuurlijk andersom: als je in Rotterdam aankomt met de trein, fiets je snel de stad in.”

Bromfietsstalling

De nieuwe fietsenstalling aan de Conradstraat gaat uiteindelijk de 500 plekken van de Weena fietsenstalling vervangen. Mogelijk kan de Weena fietsenstalling oplossing bieden voor de overlast van alle geparkeerde brom- en snorfietsen rondom het station. Er wordt onderzocht of de Weena fietsenstalling in de toekomst kan worden gebruikt als bromfietsstalling.

Fotobron: Eric Fecken