Diefstal van e-bikes met ruim 37 procent gestegen

dinsdag 6 juli 2021

De e-bike is populairder dan ooit, en deze trend zal naar verwachting alleen maar doorzetten. Vooral het gemak maakt een e-bike populair. Maar in vergelijking met een gemiddelde stadsfiets zijn e-bikes een stuk duurder. Bovendien zijn ze zwaarder in gewicht en moeten e-bikes opgeladen worden. Dit zorgt ervoor dat het parkeren van e-bikes aandacht vereist.

Helaas geldt deze populariteit ook onder de fietsendieven. In 2020 is de diefstal van e-bikes met 37 procent gestegen stelt Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal (SAFE) uit een analyse van de aangiftecijfers. Door de relatief hoge prijs zijn elektrische fietsen een aantrekkelijke prooi voor dieven. Veel fietsendieven gaan georganiseerd te werk en daar worden steeds meer e-bike gebruikers mee geconfronteerd.

Om zorgeloos je fiets te kunnen stallen, is het van belang om fietsendieven te ontmoedigen jouw e-bike te stelen. Lees hier hoe je e-bikes extra veilig kan stallen.

Maak gebruik van een aanbindvoorziening

Veiligheid is een belangrijk thema bij het parkeren van e-bikes. Maak daarom gebruik van de mogelijk om je e-bike niet met één maar met twee sloten vast te zetten. De fietsenrekken van Klaver beschikken standaard over een aanbindvoorziening. Hiermee kan de fiets door middel van een hangslot extra worden vastgezet. Dit zorgt ervoor dat de fiets dubbel zo goed worden beveiligd door het gebruik van een hangslot en een normaal fietsslot.

Fietsenrek met oplaadpunten

Alle fietsparkeerfaciliteiten in het assortiment van Klaver zijn zo ingericht dat de wens van de fietser centraal staat. In de fietsenrekken kunnen e-bikes stabiel gestald worden en tegelijkertijd opgeladen worden door middel van geïntegreerde oplaadpunten. Ook het dubbellaags fietsenrek de 2ParkUp kan voorzien worden van oplaadpunten voor e-bikes.

Voorkom schade aan de fiets

De toename van e-bikes vergroot ook de behoefte aan fietsvriendelijke rekken. Klaver Fietsparkeren biedt fietsenrekken aan die standaard zijn voorzien van voorvorkondersteuning. Met voorvorkondersteuning wordt de fiets bij een sterk onderdeel, de voorvork, ondersteund. Dit voorkomt een slag in het wiel. Daarnaast voorkomen de slijtvaste beschermhulzen beschadiging op de voorvork van de fiets.

Naast extra aandacht voor het veilig parkeren van e-bikes is ook bescherming tegen weersinvloeden van groot belang. Fietsoverkappingen en –stallingen bieden hiervoor de perfecte bescherming. Het grootste voordeel van een fietsenstalling in tegenstelling tot de overkapping is de bescherming tegen vandalisme, omdat de fietsenstalling volledig afsluitbaar is. Na een lange dag werken, wilt u immers uw fiets heelhuids aantreffen.

Houd er rekening mee dat e-bikes over het algemeen duurder zijn dan gewone fietsen. Zorg daarom, als je dat nog niet hebt gedaan, voor voldoende veilige fietsparkeerfaciliteiten.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor

-